Reizen

Rust & ruimte in Bulgarije

Sinds 2006 gaan Nederlandse ikonenschilders, minimaal één keer per jaar, met Martin mee naar Bulgarije, waar zij door de familie Mandaliev ontvangen worden. Het thema is ‘Rust & Ruimte’ en er wordt veelal buiten geschilderd. De rust is gewaarborgd door de landelijke ligging van de familieboerderij, omringd door een prachtige tuin en een hectare eigen grond met vruchtbomen en eindeloze uitzichten.

 

Verwend & verzorgd bij de familie

De reis is volledig afgestemd op de cursisten; de vliegmaatschappij wordt uitgekozen op de meest aantrekkelijke vertrek- en aankomsttijden en het vervoer van het vliegveld van Sofia naar Uzuni (200 km.) is per taxi en/of busje. Meestal wordt vanuit Nederland vanaf Schiphol samen gereisd.

Tijdens reis- en excursiedagen zijn de maaltijden naar eigen keuze. In huis is ontbijt, lunch en avondeten op alle dagen inbegrepen. Er worden excursies in de regio gemaakt, kloosters bezocht, ikonen bekeken en, uiteraard wordt er geschilderd in de rustieke, inspirerende omgeving.

De gasten verblijven in tweepersoons kamers (met aparte bedden). Er is voldoende douche en wasruimte aanwezig. Er is getracht de boerderij zo authentiek mogelijk te houden, echter wel met aanpassing aan ons hedendaags comfort.

 

Reis in Bulgarije – impresie in beelden

Wil je meer weten over deze rondreis, vraag het Martin of zijn tante Anny Bracikliska, die ieder voorjaar in Den Haag en Wassenaar haar met ikonen beschilderde eieren komt exposeren. Ook cursisten die zijn mee geweest vertellen er graag over. Een impressie in beeld vind je hier.

Comments are closed.