Restauratie

Met zo veel kennis en ervaring is het vanzelfsprekend dat Martin regelmatig wordt ingeschakeld om ikonen en kerken te restaureren. Enkele jaren geleden heeft hij een Bulgaars kerkje volledig gerestaureerd, m.m.v. cursisten, die hiervoor naar Bulgarije kwamen. Het resultaat was verbluffend, maar vooral ook het werken eraan was een feest op zich en een herinnering om nooit te vergeten.

Met grote toewijding wijdt Martin zich aan restauraties van oude vergane ikonen, die hij weer ‘als nieuw’ weet te maken. Dit gebeurt allemaal in het atelier, ook tijdens de cursussen. Het vervaardigen van ikonen heeft vele mogelijkheden en uitdagingen, waarbij Mandaliev graag voorgaat in experimenteren en, met respect voor de traditie, ruimte geeft aan de verbeelding en eigen interpretatie.

 

Werken in het Haagse atelier

Terwijl er geluisterd wordt naar traditionele polyfonie, worden orthodoxe ikonen gemaakt naast wat vrijere varianten en wordt de liefde gedeeld voor het scheppen van het donker naar het licht.

 

Restauratieverzoeken

Heb je vergane, versleten, antieke iconen? Stuur ons een email op studio@martinarstudio.com met, indien mogelijk, foto’s van uw icoon voor restauratie.

Comments are closed.